Bódult állapotban halálos balesetet okozott egy férfi Borsodban

A Tiszaújvárosi Járásbíróság ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki kábító hatású szer fogyasztását követően vezette gépjárművét, így okozva halálos közúti balesetet.

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott Kesznyéten felől Girincs település irányába közlekedett járművével. Haladása során több alkalommal áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, majd egy jobbra ívelő kanyarban nem az út vonalvezetésének megfelelően választva meg gépjárműve sebességét, ismételten áttért a szembe jövő forgalmi sávba, ahol frontálisan összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő sértetti gépjárművel. A baleset következtében a vétlen jármű jobb első ülésén helyet foglaló utas a helyszínen életét vesztette, a járművet vezető személy 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket, míg a terhelt és két utasa könnyű sérüléseket szenvedtek el. 

A balesetet okozó férfi szervezetéből a toxikológiai vizsgálat katinon származékot mutatott ki, amely „kristály” néven kerül illegális forgalomba.

A bíróság bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt a vádlottat 7 év 6 hónap szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 8 év közügyektől eltiltásra ítélte és végleges hatállyal eltiltotta a közúti járművezetéstől.

A bíróság a büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a vádlott részbeni beismerő vallomását és megbánó magatartását, ugyanakkor súlyosító körülményként vette figyelembe a terhelt előéletében rejlő körülményeket, valamint azt, hogy az elhunyt sértetten kívül több személy is megsérült a balesetben.

Az ítélet nem jogerős, a terhelt és védője enyhítésért fellebbeztek. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !