Biden: az Egyesült Államok semmilyen körülmények között nem engedheti meg, hogy megakadjon Ukrajna támogatása

Az Egyesült Államok semmilyen körülmények között nem engedheti meg, hogy megakadjon Ukrajna támogatása – mondta a Joe Biden amerikai elnök miután az amerikai Kongresszus néhány órával a határidő lejárta előtt szombaton késő este elfogadta az átmeneti költségvetést, amivel elkerülhetővé válik a kormányzati intézmények részleges leállása.

Az elfogadott jogszabályban az Ukrajnának szánt további támogatás nem szerepel, ez volt a republikánusok egyik legfőbb követelése - közölte az RTL. A háborúban álló országnak szóló segítségről külön törvényben szavaz majd a Képviselőház a közeljövőben. 

Az Ukrajnának nyújtott, folyamatos katonai finanszírozás tehát leállt, így az a hat milliárd dollárról szóló katonai segély sem érkezett meg, amelyet Joe Biden kormánya legutóbb ígért meg Ukrajnának.

A szenátus demokrata és a republikánus tisztviselői ígéretet tettek arra, hogy a következő hetekben helyreállítják az Ukrajnának nyújtott katonai támogatást.

Az amerikaiak továbbra is „rendületlenül erős” támogatást nyújtanak Ukrajnának annak ellenére, hogy a szövetségi kormány leállásának elkerülése érdekében elfogadott átmeneti költségvetés nem tartalmaz új pénzügyi támogatást Kijevnek - jelentette ki a Kárpát.in.ua szerint Oleh Nyikolenko. Az ukrán külügyminisztérium szóvivője elmondta, hogy a leállás hatással lehetett volna a folyamatban lévő segélyprogramokra, de az ideiglenes költségvetés nem érinti a Washington által már megígért, több milliárd dolláros pénzügyi támogatást.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !