Bántalmazta, majd égő cigarettacsikket nyomott el várandós élettársa testén az agresszív férfi

Az Esztergomi Járásbíróság nyilvános folytatólagos tárgyaláson, kiskorú veszélyeztetésének bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben hozott ítéletet. A bíróság az ismeretlen helyen tartózkodó vádlottat testi sértés bűntettének kísérlete, kapcsolati erőszak bűntette, valamint kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt halmazati büntetésül 1 év – végrehajtásában 2 év 6 hónapra felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte, valamint elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét. A bíróság továbbá 5 évre eltiltotta a vádlottat minden olyan foglalkozás gyakorlásától, melynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel a vádlott védője fellebbezést jelentett be. 

A megállapított tényállás szerint a vádlott és a sértett élettársi kapcsolatban éltek, 3 gyermekük született. Az agresszív természetű vádlott 2021-ben rendszeresen fogyasztott alkoholt és kábítószert. A sértettel való konfliktusok során pofon ütötte a sértettet, lábon rúgta, hátba verte, haját tépte, közben trágár módon beszélt. 

A vádlott 2021. július 28-án az esztergomi tartózkodási helyükön a várandós sértettet több alkalommal lábon rúgta, majd 2021. augusztus 31. napján a sértettet több alkalommal arcon ütötte, illetve egy alkalommal a sértett hasába ütött, valamint a vállán égő cigarettacsikket nyomott el, amely sérülések 8 napon belül gyógyultak. A bántalmazás következtében a magzat nem sérült. 

A bántalmazások során jelen voltak a gyermekeik is, akik mind a vádlott trágár, alpári beszédének, mind az édesanyjukkal szembeni agresszív és bántalmazó magatartásnak rendszeresen tanúi voltak. A vádlott a szülői mivoltából fakadó kötelezettségét súlyosan megszegte és ezáltal a sértettek erkölcsi és érzelmi sérülést szenvedtek el.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !