Bántalmazta idős, beteg ismerősét egy férfi Létavértesen, amiért nem ivott vele

A Debreceni Járási Ügyészség súlyosabban minősülő testi sértés bűntettének kísérletével vádolja azt a férfit, aki az utcán ütötte meg idős és beteg ismerősét.

A vádirat szerint a 74 éves sértett több betegségben szenvedett. Létavértesen épp egy helyi buszmegálló felé gyalogolt, amikor az elkövető leszólította. A férfi ittas volt és egy üveg sörrel a kezében arra kérte ismerősét, hogy igyanak együtt. Ezt a sértett visszautasította és mondta, hogy a kórházba megy, ezért nem csatlakozik hozzá.

A vádlott ekkor ideges lett, a sértett után ment és rákiabált, hogy megveri, ha nem áll meg. Ezután ököllel megütötte a férfi orrát, aki az ütéstől a földre esett, ahol a tettes még egyszer ököllel megütötte őt, majd gyalogosan távozott.

A vádlott bántalmazása következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a bántalmazás módjára, intenzitására és a sérülés helyére figyelemmel szándéka súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult.

Az ügyben a nyomozást a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a visszaeső vádlottat a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság a törvényi feltételek fennállása esetén, előkészítő ülésen a vádlottat 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélje és 2 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !