A villamoson próbált kifosztani egy alvó utast, a járművön tartózkodó civil ruhás rendőrök azonban tetten érték és elfogták (videó)

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség eredményesen állított bíróság elé egy többszörösen büntetett 39 éves férfit, aki a Móricz Zsigmond körtéri végállomáson várakozó villamoson próbált kifosztani egy alvó utast, a járművön tartózkodó civil ruhás rendőrök azonban tetten érték és elfogták. A bíróság a vádlottat 4 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte.

A vád szerint a vádlott a XI. kerület, Móricz Zsigmond körtéri végállomáson várakozó egyik villamoson észrevette - az ittassága miatt - az egyik ülésen alvó sértettet. A vádlott odalépett az alvó férfihoz, majd a védekezésre képtelen állapotát kihasználva, benyúlt a nadrágzsebébe, és onnan kivette a sértett pénztárcáját, a benne lévő pár ezer forint készpénzzel, valamint a férfi személyi okmányával együtt.  A járművön tartózkodó civil ruhás rendőrök észlelték a vádlott cselekményét, így tetten érték és elfogták.

A kerületi ügyészség a büntetett előéletű férfit - aki a legutóbbi, szintén kifosztás miatt kiszabott börtönbüntetéséből alig több, mint két hónapja szabadult - gyorsított eljárásban állította bíróság elé, amelynek eredményeként őt a bíróság bűnösnek mondta ki, és ezért - mint többszörös visszaesőt - 4 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte. Az ítélet a vádlott és a védő fellebbezése okán nem jogerős.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !