A friss jogosítvánnyal rendelkező fiatal sofőr lesodorta az úttestről az előtte haladó autóst, majd megállás nélkül haladt tovább (videó)

Szabálytalanul előzött személygépkocsijával Zalaszentiván irányából Zalaegerszeg felé közlekedve az a friss jogosítvánnyal rendelkező fiatalember, aki miután lesodorta az úttestről az előtte haladó autóst, megállás nélkül haladt tovább.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség vádirata szerint a fiatalkorú, zalaszentiváni férfi testvérét szállította utasként, amikor fenti, egyenes útszakaszon személygépkocsijával utolérte az előtte, vele azonos irányban szabályosan közlekedő autót, melyet egy nő vezetett. A vádlott a menetiránya szerinti bal oldali sávba áttérve, az előtte körülbelül 85 km/h sebességgel haladó személygépkocsi előzésébe kezdett.

A manőver során a férfi figyelmetlensége, és vezetői rutintalansága miatt az előzés befejezésekor úgy tért vissza a menetiránya szerinti jobb oldali forgalmi sávba, hogy nem tartott kellő távolságot a megelőzött személygépkocsitól, melynek sofőrje az ütközés elkerülése érdekében gépkocsiját hirtelen, enyhén megfékezte és jobbra kormányozta. Ennek során elveszítette uralmát a jármű felett, és megpördülve letért az úttestről, miközben a jobb oldali hátsó részével egy betonoszlopnak ütközött.

A vádlott a baleset helyszínén nem állt meg, onnan tovább hajtott anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a baleset következtében bárki megsérült-e vagy segítségnyújtásra szorult-e, illetve, hogy adatait a balesettel érintett jármű vezetőjének hátra hagyta volna.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a többszörös KRESZ szabályt szegő férfivel szemben cserbenhagyás vétsége miatt emelt vádat.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !