9 éves gyermeke szeme láttára késeltek meg brutálisan egy nőt Soroksáron

A Fővárosi Főügyészség minősített emberölés kísérlete miatt emelt vádat egy 29 éves férfival szemben, aki az utcán késelte meg volt élettársát, a nő 9 éves gyermeke szeme láttára. A gátlástalan támadót a gyermek helyszínen lévő édesapja, egy másik szemtanú segítségével tudta csak megfékezni.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett korábban élettársi kapcsolatban éltek, amelyből egy közös gyermekük született. A kapcsolatuk 2022. év elejére megromlott, ezt követően a sértett a vádlottal közös 3 éves, valamint a korábbi kapcsolatából származó 9 éves gyermekével együtt egy XXIII. kerületi lakásba költözött. A nő nem sokkal később közölte a vádlottal, hogy az életmódja miatt végleg szakítani akar vele, és a jövőben a közös kisgyermeküket is csak akkor láthatja, ha az előre egyeztetett találkozókon nem ittasan jelenik meg. 

A vádlott nem volt hajlandó belenyugodni a szakításba, és az alkoholizáló életmóddal sem hagyott fel. A férfi üzenetek formájában, valamint a személyes találkozások során gyakran szidalmazta és fenyegette is a nőt, a féltékenysége pedig tovább fokozódott, amikor 2022 őszén megtudta, hogy a sértettnek új párkapcsolata van.

A vádlott 2022. október 7. napján elhatározta, hogy bosszúból megöli a sértettet, ezért délután magához vett egy kést, és ittasan a sértett XXIII. kerületi lakóhelyéhez ment. A férfi egy dohánybolt előtt italozva várakozott, miközben összetalálkozott a sértett nagyobbik gyermekének édesapjával, aki éppen láthatásra érkezett. A nő közben hazaért, majd a 9 éves gyermekével együtt kiment a ház elé, hogy a fiút átadja az édesapjának. A sértett ekkor meglátta az erősen ittas vádlottat, és kérdőre vonta őt, amiért bejelentkezés nélkül, ráadásul ismét részegen jelent meg. A férfi ekkor válaszadás nélkül, egy hirtelen mozdulattal előrántotta a ruhájából a kést, majd azzal a sértetthez lépett és őt – a közvetlen közelükben lévő 9 éves gyermek szeme láttára – gyors egymásutánban, a nő felsőtestét, illetve nyakát támadva, számos alkalommal megszúrta. A sértett a váratlan támadás következtében sokkos állapotba került, kiabálni kezdett, a szúrásokkal szemben a kezét felemelve védekezett, miközben a mellette álló gyermekét is védelmezve, megpróbált oldalra kitérni.

A gyermek édesapja a nő védelmére kelt, hátulról lefogta a támadót, akinek a dulakodás közben a kés kiesett a kezéből. A sértett eközben a nyitott garázsajtón keresztül, a gyermekét is beterelve, a ház belső udvarára menekült, és a garázsajtót a nála lévő távirányítóval megpróbálta bezárni. A vádlott azonban kiszabadult a másik férfi fogásából, és utánuk futott. A férfi utolérte a sértettet, majd a nyakát megragadva fojtogatta, miközben a támadást ugyancsak közvetlen közelről észlelő gyermek jelenlétében azt ordította, hogy megöli a nőt.

Eközben a garázsajtó lecsukódását a lábával megakadályozta, ezáltal az udvarba bejutott a gyermek édesapja, valamint vele együtt egy a támadást észlelő járókelő, akik együttes erővel lefogták a támadót, akit a szintén segítségükre siető közterület-felügyelőkkel közösen, a rendőrök kiérkezéséig visszatartottak. 

A bántalmazás következtében a sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett. A brutális, gátlástalan és kitartó jellegű támadás - figyelemmel annak eszközére, módjára, irányára, erejére - egyértelműen alkalmas volt a sértett életének kioltására, annak elmaradása a sértett védekezésének, valamint a szemtanúk gyors reagálásának és a vádlott megfékezésének volt köszönhető.

A Fővárosi Főügyészség a támadót előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja, és vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !