80 adag speed, 105 adag kannabisz, és 15 adag MDMA

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitányság a Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítése alapján bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetése miatt folytatott nyomozást egy férfivel és egy nővel szemben, akik a gyanú szerint 2021-től 2022 július 28-ig telefonon, valamint online üzenetküldő alkalmazásokon keresztül előbb megbeszélték a kábítószer-vásárlások részleteit a vevőkkel, majd a drogot Budapest különböző pontjain átadták nekik.

A 29 éves Sz. Tamást a BRFK Bűnügyi Főosztály Kábítószerbűnözés Elleni Osztály nyomozói 2022 július 28-án egy XI. kerületi egészségügyi intézménynél elfogták, majd előállították, mivel előzőleg információ merült fel arról, hogy kábítószert ad el a helyszínen. A táskája átkutatásakor a rendőrök 20,31 gramm rózsaszín, por állagú kábítószergyanús anyagot találtak, amely az előzetes szakértői vélemény alapján amfetamint tartalmaz. A lakását is átkutatták, ahol 2,12 gramm zöld növény kábítószergyanús anyagot, és annak porciózásához szükséges eszközöket, őrlőket, mérlegeket, műanyag tasakokat foglaltak le.

Sz. Tamás élettársát, a 22 éves Cs. Gyöngyvért a munkahelyén fogták el aznap az egyenruhások. Nála is találtak amfetamint, amit szintén lefoglaltak, majd őt is előállították.

A dílerpárost a BRFK nyomozói bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Nem tettek vallomást. A férfit őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását, a nő szabadlábon védekezik.

A nyomozás adatai szerint a férfi és élettársa a tevékenységük során eladott 80 adag speedet, 105 adag kannabiszt és 15 adag MDMA-t az ügyfeleknek.

A BRFK XI. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a nyomozást befejezték, az iratokat megküldték az ügyészségre.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !