4900 doboz cigarettát talált a NAV több száz doboz sütemény, üdítő és szalámi közé elrejtve

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy teherautóban 4900 doboz bolgár zárjegyes cigarettát találtak több száz doboz sütemény, üdítő és szalámi közé elrejtve.

A Bevetési Igazgatóság pénzügyőrei az M5-ös autópályán közúti ellenőrzést tartottak, és egy olyan bolgár teherautót állítottak meg, amire belga rendszámú pótkocsit csatoltak. A jármű két sofőrje Bulgáriából tartott Ausztrián át Németország-Belgium-Hollandia úticélig, és úgy nyilatkoztak, hogy nem szállítanak jövedéki terméket, csak különféle bolgár eredetű élelmiszereket. A pénzügyőrök a raktér ellenőrzésekor fedezték fel a raklapokon fóliával körbetekert kolbászok, szalámik, pékáruk, sütemények és üdítőitalok közé elrejtett füstölnivalókat. A gépjárművezetők a 4900 doboz különböző márkájú (Marlboro, Davidoff, Camel, Dunhill, Sobranie, stb.) bolgár zárjegyes cigaretta eredetét és jogszerű birtokban tartását hitelt érdemlően nem tudták igazolni. 

A NAV munkatársai a 10,9 millió forint értékű dohányterméket lefoglalták, és költségvetési csalás elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítottak.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !