107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában egy budapesti nő

A Pesti Központi Kerületi Bíróság előkészítő ülést tartott egy büntetőügyben, amelyben egy nőt állatkínzás bűntettével vádolnak.

A vádirat szerint a terhelt kőbányai 73 nm-es lakásában 107 macskát és egy kutyát tartott, amelyek számára nem biztosított megfelelő takarmányozást, ivóvízellátást és tiszta almot. Az állatokat – amelyek az elhanyagolás következtében külső- és belső paraziták okozta megbetegedésektől szenvedtek – az ürülékkel szennyezett lakásában bezárva tartotta, megfosztva így azokat az önellátástól. A macskák közül több elpusztult, a kutyát pedig a fertőzés következtében kialakult betegsége miatt el kellett altatni.

Az előkészítő ülésen a terhelt nem ismerte be a bűnösségét, a tárgyaláshoz való jogáról nem mondott le. A bizonyítási indítványok elhangzását követően a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet, amelyet nyomban meg is kezdett. A vádlott fenntartotta a nyomozás során tett vallomását, kérdésekre válaszolt.

Az eljárás 2024. február 13-án a vádlott és a tanúk meghallgatásával folytatódik. (Fotó: a Segítő Angyalok Facebook-oldala)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !