Zelenszkij: Putyin félt Prigozsintól

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magánvállalat alapítójánakn halála Vlagyimir Putyin orosz elnök gyengeségét mutatta - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

"A gyengesége abban rejlett, hogy bizonyos garanciákat ígért Prigozsinak, majd megölte. Ez kétségtelenül mutatja, hogy mennyire gyenge lábakon állnak a saját szavai. Ez szerintem nagyon fontos. Azt hiszem, erre minden partnerünknek oda kell figyelnie" - mondta.

Az ukrán elnök felidézte Prigozsin moszkvai bevonulását, amely megmutatta, hogy Putyin nem tudja irányítani Oroszországot - írta a Korrespondent hírportál.

"Természetesen gyengeségről volt szó. Egy bizonyos hatalmi vertikumról szólt, amely a terroron keresztül való uralkodásra épült, és amikor Prigozsin Moszkva felé indult, az egyértelmű jele volt annak, hogy nem minden erő áll Putyin ellenőrzése alatt" - mondta Zelenszkij.

Szerinte Putyin félt Prigozsintól és növekvő hatalmától, és "ezért foglalkozott vele abban a formában, ahogyan tette".

"Ő (Putyin) nem bízik a saját igazságszolgáltatási rendszerében, és azért akarta Prigozsint árulóként kezelni, mert nem bízik Oroszország radikalizálódott embereiben. Nem volt biztos abban, hogy támogatni fogják őt. Attól tartott, hogy inkább Prigozsint támogatnák" - zárta Zelenszkij.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !