Zelenszkij: az ukránok általában jól viselkednek, de lehetetlen megjósolni a menekültek, hogyan reagálnak majd arra a tényre, hogy az országukat magára hagyják

Az Ukrajnának nyújtott támogatások megnyirbálása nemcsak meghosszabbítja az ukrajnai háborút, hanem az ukrán menekültekkel összefüggésben „kockázatokat jelent a Nyugat számára a saját hátsó udvarában” – figyelmeztette Volodimir Zelenszkij elnök a nyugati országokat a The Economist című brit lapnak adott interjújában.

A Kárpát.in.ua szerint az elnök megjegyezte, hogy az ukránok általában „jól viselkednek” és „nagyon hálásak” azoknak, akik menedéket adtak nekik, és „nem felejtik el ezt a nagylelkűséget”. De mint hozzátette: azt azonban „lehetetlen megjósolni”, hogy az európai országokban élő ukrán menekültek milliói hogyan reagálnak majd arra a tényre, hogy az országukat magára hagyják. „Biztos vagyok benne, hogy nem lenne jó történet Európának, ha sarokba szorítaná ezeket az embereket (az ukrajnai menekülteket)” – hangsúlyozta Volodimir Zelenszkij.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !