Zelenszkij: az orosz megszállók a tél folyamán ismét csapásokra készülnek, az agresszor szenvedést akar okozni az ukrán népnek

Az orosz megszállók a tél folyamán ismét csapásokra készülnek, az agresszor szenvedést akar okozni az ukrán népnek, de Ukrajna szilárdan kitart – jelentette ki szombaton Volodimir Zelenszkij elnök a Telegram-csatornáján közzétett videoüzenetében.

A Kárpát.in.ua szerint Zelenszkij kifejtette: „Tisztában vagyunk vele, hogy az orosz gonoszság is a télre készül – készül a szenvedés okozására. És most mindenkinek a közszférában és a helyi önkormányzatokban mindent lehetőt meg kell tennie, és ha szükséges, még a lehetetlent is, hogy Ukrajna túlélje a telet, és fenntartsa a teljes működőképességét.”

Az elnök hangsúlyozta, hogy minden tisztségviselőnek és parancsnoknak világos feladatai vannak. Ezek Ukrajna védelmének minden spektrumát érintik, különös tekintettel a következőkre: légvédelem, energetika felkészítése, szociális rendszer, megfelelő támogatási csomagok a partnerektől – tette hozzá.

„A területi önkormányzatok vezetői minden nap, este beszámolnak az előkészületekről – jelentést tesznek a kormánynak, az Elnöki Hivatalnak. A belügyminiszter feladata a rendkívüli helyzetek szektorának lehetőség szerinti felkészítése, ami nem csak a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának közvetlen munkáját érinti, hanem világosan tájékoztatja az embereket a védelemről” – mutatott rá Volodimir Zelenszkij.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !