Vizsgálatot indít lombkorona-sétány ügyben az Európai Csalás Elleni Hivatal

"Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) levélben tájékoztatott, hogy Hadházy Ákossal közös beadványom hatására nemrég vizsgálatot indított a hírhedt nyírmártonfalvai lombkoronasétány ügyében" - írta Facebook-posztjában Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője.

"Emlékezetes, hogy a nyírmártonfalvai polgármester saját erdejébe uniós pénzből épített 60 millió forintért lombkoronasétányt, de annak megépülése előtt az erdőt tarra vágatta. Így a sétány egy üres mezőn közepén díszelegve a Magyarországon értelmetlenül elfecsérelt és ellopott sok ezer milliárd forint uniós támogatás mementójává vált" - közölte az ellenzéki politikus.

"Az OLAF feladata az Unió pénzügyi érdekeinek védelme a csalás, korrupció vagy más jogellenes tevékenység kivizsgálásával. [...] Az OLAF elemezte a kapott információkat, és vizsgálatot indított a fent említett pályázatok tárgyában" - írta válaszlevelében az Európai Csalás Elleni Hivatal.

"Miközben az OLAF vizsgálódik, a kormány által az EU "megnyugtatására" felállított Integritás Hatóság mélyen hallgat az ügyről. És a kormány még csodálkozik, hogy a sorozatos ígérgetéseikkel ellentétben nemhogy nem érkeztek még meg a befagyasztott EU-s pénzek, de láthatóan már abban sem biztosak, hogy azok megérkeznek-e valaha ennek a kormánynak a regnálása alatt" - zárta bejegyzését Donáth Anna.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !