Videón, ahogyan kifosztanak egy férfit Budapesten

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség eredményesen állított bíróság elé egy 53 éves férfit, aki pár héttel ezelőtt, a Liszt Ferenc téren, egy padon alvó férfitól ellopta az értékes mobiltelefonját. A bíróság a visszaeső vádlottat 3 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte.

A vád szerint a vádlott 2023. július 22-én, hajnalban, a VI. kerület, Liszt Ferenc téren észrevette az ittassága miatt a padon alvó sértettet. Az elkövető odalépett az alvó férfihoz, benyúlt a nadrágzsebébe, és onnan kivette a 150 000 forint értékű mobiltelefonját, majd távozott. 

A térfigyelő szolgálat munkatársai észlelték és figyelemmel kísérték a vádlott cselekményét, a rövid időn belül helyszínre érkező járőrök pedig elfogták. A férfi az elfogását megelőző pillanatokban a bokorba dobta a sértett mobiltelefonját, amit azonban a rendőrök megtaláltak.

A kerületi ügyészség a büntetett előéletű férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé, amelynek eredményeként őt a bíróság, váddal egyezően, kifosztás bűntettében bűnösnek mondta ki, és ezért - mint különös visszaesőt - 3 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és a védő enyhítésért fellebbezett.

A felvételen az látható, ahogyan a vádlott először elsétál a sértett mellett, majd visszafordul, mellé lép, és benyúl a férfi nadrágzsebébe, ahonnan kiveszi a telefont, majd elsétál. A videó végén a rendőri intézkedés szerepel, valamint az, ahogyan a járőrök elemlámpákkal keresik a vádlott által eldobott mobiltelefont. 


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !