Verekedés közben szúrta hasba unokaöccsét egy férfi Vasváron (videó)

A Vas Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette, csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy férfival szemben. Az elkövető fiával együtt vonta felelősségre unokaöccseit egy korábbi vita miatt, és a verekedés közben egyiküket hasba szúrta. A verekedésben részt vevő három elkövetőt - fiát és két unokaöccsét - az ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével és könnyű testi sértés vétségével vádolja.

A vádirat szerint a férfi fia Vasváron összevitatkozott az unokatestvérével. A vita után az apjához ment és együtt elindultak, hogy felelősségre vonják a rokonukat. Amikor az éjszakai órákban találkoztak, az unokatestvérrel együtt volt a testvére is.

A négy férfi ekkor kölcsönösen szidalmazta, majd ütlegelte és rugdalta egymást. A verekedés közben az apa elővette a zsebkését és hasba szúrta az egyik unokaöccsét, aki a bántalmazás következtében életveszélyes sérülést szenvedett. A verekedésben az apa és a másik unokaöccse is nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedtek.

A vádlottak kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A vádlottak büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Törvényszék fog dönteni.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !