Ukrajna keményen dolgozik nagy hatótávolságú fegyverek beszerzésén

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök - a CNN pénteki tudósítása szerint - Washingtonban amerikai újságírók előtt kijelentette, hogy az ukrán erők visszaveszik Bahmutot és még két másik várost, amelyeket azonban nem kívánt megnevezni. 

Ukrán újságíróknak tett nyilatkozatában - amelyet az ukrán elnöki iroda hozott nyilvánosságra hivatalos honlapján - Zelenszkij afelől biztosított, Ukrajna "keményen dolgozik" nagy hatótávolságú fegyverek beszerzésén, és ennek a munkának az eredménye "egy idő után észrevehető lesz". 

Az államfő kiemelte, hogy fontos találkozói voltak az Egyesült Államok fővárosában. Szavai szerint rendkívül őszinte megbeszélések zajlottak amerikai kongresszusi képviselőkkel, akik "minden kérdésükre megkapták a választ". Az elnök hozzátette, hogy a kongresszusi képviselőkkel folytatott találkozón szóba kerültek "bizonyos tervek", valamint az Ukrajnának szükséges segítség. 

Ukrajna ATACMS rakétákkal való ellátásának kilátásaival kapcsolatban az elnök annyit mondott, hogy általánosságban van szó Ukrajna nagy hatótávolságú képességeinek megerősítéséről. "Régóta és erőteljesen dolgozunk ezen a témán. Ugyanaz lesz, mint az F-16-os vadészgépek átadásánál. Tudjuk, ez miként lesz, és eljön majd a pillanat, amikor mindezt meglátjuk" - fogalmazott Zelenszkij. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !