Thrillerbe illő bűncselekmény történt egy alsóvadászi lakóházban

Szeptember 12-én hajnalban thrillerbe illő bűncselekmény történt egy alsóvadászi lakóházban, ahol az idős sértett arra riadt fel, hogy két méterre tőle egy zseblámpás ismeretlen kutat a szekrényében. A nő egy hangot sem mert kiadni, annyira megijedt, de szeme sarkából figyelte G. Dánielt (26), akit egy másik sértett és egy rendőreb is azonosított - olvasható a Zsaru Magazinban.

A sértett fia tett bejelentést, és rögtön forró nyomos csoport indult, de nyomkövető kutyát is kértünk a vármegyei rendőr-főkapitányságról – idézte fel Rábai Helga százados, az Encsi Rendőrkapitányság vizsgálati osztály vizsgálója. Elmondása szerint az elkövető ajtóbefeszítéssel jutott be az ingatlanba, és csak élelmiszereket tett el. Tulajdonképpen csak a hűtőt rámolta ki. Négy doboz sört vitt magával, továbbá két tálca felvágottat és egy üveg kólát. "Sajnos az is tény, hogy a frászt hozta a 88 éves asszonyra, aki a zseblámpa fényére eszmélt fel álmából, de hallotta is, hogy valaki matat nála, méghozzá a közvetlen közelében. Pisszenni sem mert, annyira félt, de úgy feküdt, hogy a szeme sarkából szinte mindent látott. Azt is, ahogy a betörő kinyitotta a kétajtós szekrényét, a fiókosat pedig kihúzgálta, és átkutatta. Pénzt sehol sem talált, az idős nőről ugyanis a fia gondoskodik, aki rendszeresen látogatja" - mondta el Rábai Helga.

Egy utcában lakó férfi szintén bejelentést tett, hogy az éj leple alatt besurrantak hozzá. Ő is felébredt az elkövető által keltett zajra, majd arra figyelt fel, hogy valaki a hálószobája ajtajában ül – folytatta a vizsgáló. Villanyt kapcsolt, és felismerte G. Dánielt, aki erre kereket oldott. A melléképületből kivett szerszámokat, de ezeket nem tudta magával vinni. Onnan végül nem lopott el semmit, és dologi kárt sem okozott, mert a lakóház bejárati ajtaja nyitva maradt, de a sértett tanúvallomása alapján a nyomozók azonnal elrendelték G. Dániel elfogását.

A közelben lakó elkövetőt a rendőrök otthon találták, és előállították az Encsi Rendőrkapitányságra, majd a személyes bejelentő ingatlanjára is kiterjesztették a helyszíni szemlét, közben pedig megérkezett Miskolcról Selbi, a nyomkereső szolgálati kutya és vezetője, Toronyay Ákos főtörzszászlós.

"Csak órák teltek el a bűncselekmény óta, és sejteni lehetett, hogy a bejárati ajtó feltörése közben G. Dániel lábbelinyom-töredéket hagyott maga után, ami igazolódott is. Selbi szagkatlant talált, és rögtön megindult. Átugrott a hátsó kerítésen, és egy hozzávetőleg 200 méterre lévő ingatlanhoz ment, G. Dániel lakhelyéhez" – magyarázta Rábai Helga. Hozzátette: a sértett hölgy is jó személyleírást adott az alacsony, vékony testalkatú, görnyedt hátú férfiról, ami egyértelműen G. Dánielre utalt. Elmondta, hogy a zseblámpa fényében jól megnézte magának a tolvajt, és azt is hozzátette, hogy ezt a drámai élményt soha nem fogja elfelejteni.

G. Dániel elismerte a gyanúsítást, de részletekbe nem bocsátkozott, így csak sejteni lehet, hogy besurranása után azért szusszant egyet az idegen hálószoba ajtajában, mert a négy sörtől kissé megszédült. Az bizonyos, hogy a lakóhelyén megtalálták a két tálca felvágottat és az üveg kólát, amit az idős nőtől lopott, és a zseblámpás öngyújtó is előkerült.

A férfi két hónapja szabadult, és ezalatt nyolc bűncselekményt követett el.

Az elfogás pillanatában hét bűnügy volt folyamatban G. Dániellel szemben, aki ezeket az elmúlt két hónap alatt követte el, azután, hogy kiengedték a börtönből. Helybéli ingatlanokba surrant be, és különféle értéktárgyakat lopott el, főleg mobiltelefont és szerszámokat – vázolta a vizsgáló. "Ezeket egyesítettük a kifosztás bűntettével, őrizetbe vettük, és kezdeményeztük a letartóztatását" - tette hozzá.

A bíróság elrendelte G. Dániel letartóztatását.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !