Taxisnak adta ki magát, majd ittas nőket erőszakolt meg egy férfi Budapesten

A Pesti Központi Kerületi Bíróság előkészítő ülést tartott egy büntetőügyben, amelyben a terheltet többek között védekezésre képtelen állapotot felhasználva elkövetett szexuális erőszak bűntettével vádolja az ügyészség. 

A vádirat szerint a terhelt – részben engedély nélkül – 2021 őszéig személyszállítással foglalkozott a fővárosban. 2021. augusztus 8-án hajnalban beszállt az autójába a súlyosan ittas állapotban lévő sértett, akinek a védekezésre képtelen állapotát kihasználva szexuális erőszakot követett el a nőn. Egy másik alkalommal – 2021. november 24-én este – pedig egy közepesen ittas állapotban lévő nővel szemben követett el szexuális kényszerítést, amikor a nő személyszállító szolgáltatás igénybevétele céljából beszállt a terhelt által vezetett személygépkocsiba. 

A vádlottat a nyomozás során őrizetbe vették, majd vele szemben kényszerintézkedés elrendelését indítványozták. Az eljáró nyomozási bíró elrendelte a férfi tartózkodási helyére korlátozott bűnügyi felügyeletét. A vádlott annak érdekében, hogy a bűnügyi felügyelet kapcsán a nyomozási bíró enyhébb magatartási szabályokat állapítson meg számára, valótlan tartalmú és hamis aláírásokkal ellátott dokumentumokat becsatolva indítványozta a bíróságnál a kényszerintézkedés feltételeinek módosítását. Emiatt az ügyészség hamis magánokirat felhasználásának vétségével is vádolja a terheltet. 

Az előkészítő ülésen a vádlott a szexuális cselekmények vonatkozásában nem ismerte el, míg a hamis magánokirat felhasználásának vétségében elismerte bűnösségét. A férfi a tárgyaláshoz való jogáról nem mondott le.

A bíróság a bizonyítási indítványok elhangzását követően tárgyalásra utalta az ügyet, amely 2023. november 24-én a vádlott és a különös bánásmódot igénylő sértettek telekommunikáció útján történő kihallgatásával kezdődik meg.

A vádlott és védője a jelenlegi tartózkodási helyre korlátozott bűnügyi felügyeletnél enyhébb kényszerintézkedés elrendelésére tett indítványt, azt azonban a bíróság elutasította. A terhelt részére magatartási szabályként továbbra is előírta, hogy lakóhelyét csak külön bírói engedéllyel hagyhatja el és mozgását továbbra is technikai nyomon követő eszközzel ellenőrzik. A kényszerintézkedés tárgyában másodfokon a Fővárosi Törvényszék dönt. (Fotó: Illusztráció)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !