Szándékosan nekihajtott az előtte haladónak, majd mikor számon kérték még el is törte a sofőr állát (videó)

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki közlekedése során szándékosan nekihajtott az előtte haladónak, majd mikor számon kérték még el is törte a sértett állát

A vádirati tényállás szerint az 50 éves elkövető Győrben közlekedett autójával, melyben a lánya és unokája utazott. Haladása során egy kétsávos felüljárón akart a belső sávba sorolni, azonban az itt közlekedő sértett nem mondott le elsőbbségéről, nem engedte be maga elé a terheltet.

Az elkövető ezen annyira feldühödött, hogy végül a sértett után sorolt be, követte az ő mozgását és az erős forgalom ellenére két alkalommal is járművével szándékosan nekiment az előtte haladó autó hátuljának, majd megelőzte a sértettet.

A sértett a következő piros lámpánál érte utol a terheltet és kiszállt a gépkocsijából, hogy számon kérje a történtek miatt. Ahogy a sértett vádlott autója mellé ért és felé hajolt a vádlott kidobott egy tusfürdős flakont az ablakon, ami olyan erővel találta el a sértettet, hogy attól eltört az állcsontja. A sértett dühében még ököllel beütött az ablakon az autóba, és megütötte a terheltet.

A vádlott cselekménye során nem volt figyelemmel a járműben utazó családtagjaira, a sértettre és a közlekedés többi részvevőjére sem, felelőtlen magatartásával mások testi épségét veszélyeztette. Az eljárás során az is kiderült, hogy a terhelt nem is rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel.

Az elkövető ellen az ügyészség közúti veszélyeztetés és súlyos testi sértés miatt emelt vádat. Vele szemben a halmazati szabályokra figyelemmel négy és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a terheltet a bíróság tiltsa el a járművezetéstől.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !