Részeg volt és a macska miatt elesett, ezt akarta elhitetni a rendőrökkel a feleségét megölő kiskunlacházi férfi

P. Ferenc többször megütötte élettársát, majd fűtetlen szobájuk padlóján sorsára hagyta. Fia másnap mentőt hívott hozzá, ám az orvosok nem tudták megmenteni, az asszony öt nappal később meghalt.

Az igazságügyi orvos szakértő az áldozat testén számos, tipikusan bántalmazásból eredő sérülést talált. Megállapítása szerint halálához a feltehetően rúgás, ütés, taposás okozta koponyaűri vérzés és a törött bordák mellett a kihűlés is nagy valószínűséggel hozzájárult. A szakvélemény birtokában a rendőrök a kiskunlacházi címről állították elő P. Ferencet, őrizetbe vették, a bíróság bűnügyi felügyeletét rendelte el.

Kihallgatásakor emberölés és kapcsolati erőszak bűntettével gyanúsították meg - a férfi tagadott. Állította, sosem bántotta párját, aki halála előtt is a nő ittassága és a macska miatt elesett, beverte a fejét a radiátorba, nem tudott felállni, ő pedig nem bírta az ágyra emelni.

A nyomozás adatai egészen másra engedtek következtetni, nevezetesen: P. Ferencék otthonában rendszeresek voltak a veszekedések, volt, hogy élettársát hajánál fogva rángatta vissza a házba. A kérdéses este agyba-főbe verte a hiába védekező asszonyt - legalább 9-10 erőbehatás érte testét –, aki végül eszméletlen állapotban a hálószoba hideg padlójára került. Párja rádobott egy lepedőt meztelen testére, majd nyugovóra tért.

A szakértő arra is kitért, a bántalmazás és a hideg egyaránt hozzájárult a halálhoz, ám ha az asszony 1-2 órán belül orvosi ellátásban részesül, úgy életét nagy eséllyel meg lehetett volna menteni.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a P. Ferenc ellen emberölés, kapcsolati erőszak és személyi szabadság megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !