Podoljak: a világsajtónak megfelelően kell értékelnie a valóságot, és hinnie kell Ukrajnában

A világsajtó kerüli a méltó címlapsztorikat az ukrán katonák sikereinek tükrében, és továbbra is arról fabrikál történeteket, hogy a Nyugat elfáradt Ukrajnától – közölte Mihajlo Podoljak, az Elnöki Hivatal vezetőjének tanácsadója a Twitteren, vette észre a Kárpát.in.ua.

A jelentés szerint Podoljak nehezményezte, hogy a világsajtó általános szerkesztői narratívája kerüli az ukrán hadisikerek fókuszba állítását, és a Nyugat Ukrajnával szembeni állítólagos fáradtságáról beszél. Ehelyett a világmédia méltóbb címlapsztorikat készíthetne, mint például: „Ukrajna feloldotta a Krím feletti légtér blokádját, „Úgy tűnik, hogy az oroszok dominanciája a Fekete-tengeren a Fekete-tengeri Flotta demilitarizálásával véget ér”, „A kazettás robbanófejekkel ellátott rakéták jelentős veszélyt jelentenek az orosz csapatokra Dél-Ukrajnában”, „A repülőgép megsemmisítése a Moszkva melletti kormányrepülőtéren jól mutatja Oroszország abszolút védtelenségét a fegyveresekkel szemben” – emelte ki.

„Eközben az ukrán védők továbbra is verik az orosz csapatokat, védik a demokráciát és a szabadságot, visszaadják világunknak a biztonságot és a stabilitást. Ezért a világsajtónak megfelelően kell értékelnie a valóságot, és hinnie kell Ukrajnában” – mutatott rá Mihajlo Podoljak.

A Nyugatnak a háború miatti állítólagos fáradtságáról szóló történetek az orosz propaganda legkedveltebb narratívái közé tartoznak. Hiszen ezt a tézist rendszeresen megcáfolják a nyugati tisztviselők, és az Ukrajnának nyújtott segélyek csak tovább nőnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !