Pénzszállítót raboltak ki Debrecenben

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség két grúz férfival szemben emelt vádat, akik Nyíregyházán és Debrecenben is raboltak. 

A vádirat szerint a nyíregyházi eset 2018. március 26-án történt. Az egyik helyi pénzváltóban dolgozó férfi reggel autóval ment munkába, amivel egy közeli bevásárlóközpontban parkolt le, majd 18 óra körül tért vissza. Ekkor a közelben várakozó két grúz elkövető és ismeretlen társuk az autójukkal mellé álltak, ketten kiszálltak és egyikük megindult a férfi felé. Társa közben kivette a járműből a férfi sporttáskáját, majd átkutatták az autót. A sértett megpróbálta visszaszerezni értékeit, de a két elkövető rátámadt, majd a táskával együtt elhajtottak.

A férfi a bántalmazás során nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett és közel 80.000 forint kára keletkezett, ami nem térült meg.

A fiatalabb elkövető 2019. október 7-én, reggel, három ismeretlen társával egy debreceni bevásárlóközpontba ment, amit a tettes előzőleg megfigyelt. Kora reggel érkezett a parkolóba egy pénzszállító jármű, az abban ülő két férfinak egy pénzváltó értéktárából kellett bankba vinnie az összesen közel 54 millió forint értékű, különböző pénznemekben gyűjtött készpénzt, amiket két szállító zsákba tettek.

Az elkövetők a közelben várakoztak, majd amikor a szállítók beültek a járműbe, a három ismeretlen tettes rájuk támadt. Egyikük megütötte a vezetőt, aki védekezni kezdett, ezért az elkövető a lábánál fogva kirántotta a járműből. A férfi felállt és próbált ellenállni, de nem tudta visszaszerezni az ellopott táskát. Közben tettestársa egy fúróval betörte a másik férfi melletti ablakot és elvette tőle a zsákot.

Az elkövetők elmenekültek a helyszínről, közben többször járművet cseréltek.

A két értékszállító férfi az eset során nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A pénzváltó társaság kára nem térült meg, így a főkapitányság nyomozása során kérték annak megfizetését.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség az elkövetőkkel szemben csoportosan elkövetett rablás bűntette, a fiatalabb ellen továbbá csoportosan, bűnszövetségben elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat. Ismeretlen társaikkal szemben a nyomozás tovább folyik. A főügyészség a vádiratában a mindkét rablásban részt vevő férfival szemben 10 év, társa ellen 5 év fegyházbüntetés kiszabását és azt indítványozta, hogy a törvényszék egyiküket véglegesen, társát 10 évre utasítsa ki Magyarország területéről. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !