Osztálytársa megölésére készült egy 16 éves fiú Magyarországon, egy halállistát is készített az iskolai mészárláshoz

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség emberölés előkészületének bűntette miatt emelt vádat egy 16 éves fiúval szemben, aki egyik osztálytársa megölésére készült.

A vádirati tényállás szerint a 16 éves, középiskolás fiú már hónapokkal a cselekményt megelőzően különös érdeklődést mutatott a II. világháború, azon belül is Hitler és a nácizmus eszméi iránt. 2022 szeptemberében vásárolt egy nyolc cm pengehosszúságú zsebkést, mindkét oldalán horogkereszttel.

A vádlott az ismerőseinek kivégzést bemutató, iszlám állammal kapcsolatos videókat is mutogatott, melyekkel kapcsolatban kijelentette, hogy ugyanazt akarja megcsinálni különböző származású emberekkel. Ugyanezen időszakban készített egy „halállistát” iskolai mészárláshoz, melyen tanárai, osztálytársai, köztük azon osztálytársa neve szerepelt, akivel korábban konfliktusba került amiatt, mert felhívta a vádlottat arra, hogy mellőzze a rasszista kijelentéseket.

A cselekménye előtti napon a vádlott – miután osztályfőnöke egy sorozatgyilkosos történetről beszélt - kijelentette egy osztálytársa előtt, hogy ő is sorozatgyilkos lesz.

Mindezen előzményeket követően másnap, 2022 októberében egy internetes, nemzetközi, szélsőjobboldali, neonáci csatornán angol nyelven kijelentette, hogy másnap lesz a napja, amikor megöli antirasszista osztálytársát Magyarországon, amiről megpróbál fényképeket és videót is készíteni.

A bűncselekmény megvalósítására nem került sor, a rendőrség még aznap éjjel őrizetbe vette az elkövetőt.

A vádlott terhére rótt bűncselekmény egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az érdemi döntést várhatóan a Győri Törvényszék fogja az ügyben meghozni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !