Mi Hazánk: az akkugyárak helyett a mezőgazdaság kapjon támogatást

A külföldi akkumulátorgyárak helyett inkább a magyar mezőgazdaságot kellene támogatnia a Fidesz vezette kormánynak - jelentette ki a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke sajtótájékoztatón Budapesten.

Erre annál is inkább szükség volna, mert az elmúlt két évben az évszázad aszálya sújtotta a mezőgazdaságot, a termelési anyagok ára az egekbe szökött, majd a felvásárlási árak a felére, de esetenként az egyharmadára zuhantak - közölte Dócs Dávid.

Mindennek nyomán pedig mára teljesen ellehetetlenültek a magyar agrárium szereplői, mert rekordtermés esetén is veszteséggel zárják az évet a gazdák - tette hozzá.

Közlése szerint ebben a helyzetben döbbenetes, hogy miközben a külföldi akkumulátorgyárakat milliárdokkal támogatja a kormány, a magyar agrárium szereplőit hagyja elszegényedni.

Ennek pedig az lesz a következménye, hogy Magyarország lassan Európa hulladéklerakójává válik - hangsúlyozta.

Úgy vélekedett, hogy az akkumulátorgyárak semmi hasznot nem hajtanak a magyar embereknek, hiszen a befektető és a technológia is külföldi, az üzemekben külföldi vendégmunkások dolgoznak, a termékek külföldre kerülnek és a gyártásból származó profit is a külföldi céget gazdagítja.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !