Megrendezett házasságtörésből rablás - Pisztollyal követelt pénzt a kiskunhalasi prostituált "férje"

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett rablás, zsarolás és különleges személyes adattal visszaélés miatt vádat emelt egy férfival és egy nővel szemben. A férfi - miután előzetes tervük részeként videóra vette női bűntársa alkalmi szexuális együttlétét - úgy tett, mintha megcsalt férjként rajtakapta volna az asszonyt, és egy gáz-riasztó pisztollyal kirabolta a „házasságtörésben vétkes" férfi riválisát.

A vádirat szerint a prostitúciós tevékenységből élő kiskunhalasi nő 2022 őszén többször nyújtott szexuális szolgáltatást egy kuncsaftjának – a sértettnek -, akiről feltételezte, hogy jó anyagi helyzetben van. A nő és társa elhatározták, hogy légyott közben titokban kompromittáló felvételeket készítenek a sértettről azért, hogy pénzt szerezzenek tőle.

Ennek érdekében a nő egy ismert közösségi oldalon álnevet használva a sértettet találkára hívta. 2022. december 9-én, délután, a nő és a sértett megjelentek a férfi lakásában, aki már elrejtőzve várta őket. A nő jelzését követően a férfi egy gáz-riasztó pisztollyal megjelent a hálószobában  és mobiltelefonjával az ott zajló aktusról készített is egy videót, amelyen a sértett egyértelműen azonosítható volt. Ezután a férfi - magát a nő férjének kiadva - a rejtekhelyéről előtoppant és úgy tett, mintha házasságtörésen kapta volna a párost. Az elkövető a pisztolyt a sértettre fogta és követelte, hogy a megcsalása miatt fizessen 200 ezer forint bánatpénzt. A sértett a fenyegetés hatására ekkor 60 ezer forintot átadott.

Másnap a férfi telefonon és sms-ekben további készpénzt követelt a sértettől, kilátásba helyezve a kompromittáló felvételek interneten való közzétételét. A sértett a követeléseit azonban nem teljesítette, hanem feljelentést tett a rendőrségen.

Az ügyészség a párost fegyveresen elkövetett rablás bűntettével és különleges személyes adattal visszaélés vétségével vádolja, emellett a férfinak folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntette miatt is felelnie kell. Mindkettejükkel szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza az ügyészség azzal, hogy a férfi esetében a korábbi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésének utólagos végrehajtását is el kell rendelni.

A letartóztatásban lévő vádlottak ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !