Lemond az ukrán védelmi miniszter, már meg is van az utódja

A Legfelső Tanács jövő héten felmenti tisztségéből Olekszij Reznyikov védelmi minisztert, kinevezi a kulturális és több más minisztert – tájékoztatták parlamenti forrásai az RBK-Ukrajina hírportált.

Az informátorok szerint várhatóan lemond Olekszij Reznyikov, Ukrajna jelenlegi védelmi minisztere. A tisztségét Rusztem Umerov, az Állami Vagyonkezelő Alap vezetője veszi át. Ezenkívül a Legfelső Tanács kinevezi az új kulturális és információpolitikai minisztert. Julija Fediv, az Ukrán Kulturális Alap korábbi igazgatója kapja meg ezt a miniszteri széket.

A források szerint Olha Piscsanszka veszi át Umerov helyét az Állami Vagyonkezelő Alapban. Ő most a Monopóliumellenes Bizottságot vezeti. Erre a posztra Pavlo Kirilenkót, a Donyeck Megyei Katonai Adminisztráció vezetőjét nevezik ki.

A Védelmi Minisztérium beszerzései kapcsán kitört legutóbbi botrányok után a médiában egyre gyakrabban kezdett szóba kerülni Olekszij Reznyikov védelmi miniszter lemondása. Egyes tömegtájékoztatási eszközök és parlamenti képviselők a krími tatár nemzetiségű Rusztem Umerovot emlegetik a védelmi miniszteri poszt új várományosaként - írta a Kárpát.in.ua. (Fotó: Getty Images)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !