Kiderült, miért vannak földöntúli látomásaink, ha halálközeli élményt élünk át

Van magyarázat arra, hogy miért látnak az emberek földöntúli látomásukat vagy kívülről a saját testüket, amikor halálközeli élményt élnek át. Ez akkor történik meg, amikor sikeresen visszahoznak az orvosok az életbe valakit, akinek megállt a szíve és a légzése.

Dr. Sam Parnia, a New York Egyetem kórházának intenzív terápiás szakorvosa elvégzett egy kutatást, amely az ember „rejtett tudatát” vizsgálta, azaz az agy elektromos működését, miközben nem dobog a szív, és már légzés sincs. 

Arra jutott, hogy ebben az állapotban az ember tudatossága az extrém agyműködésnek köszönhetően megugrik, és azt hiszik, hogy már túl vannak a teljes halálon, holott agyuk még működik – írta a CNN cikkére hivatkozva az RTL.

A felfokozott elektromos működés járul hozzá ahhoz is, hogy az embereknek ilyenkor szó szerint lepöröghet életük a szemük előtt. A tanulmány szerint akár az újraélesztés kezdete után egy órával is lehetnek kiugrások az agy elektromos aktivitásában – olyasfélék, amelyek egyébként a koncentráció magas szintjét jelzik. (Fotó: Marco_Piunti/E+/Getty Images)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !