Kettős halál gyorshajtás miatt - Az autó kettészakadt, a jármű két utasa kizuhant a járműből

A Székesfehérvári Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, akinek a gyorshajtása két személy halálát okozta.

A vádirati tényállás szerint a dunaföldvári férfi a családtagjainál tartózkodott. Az egyik hozzátartozó rosszul lett, ezért mentőt hívtak. A mentők a későbbi sértettet kórházba akarták vinni, azonban ezt a családtagok megakadályozták azzal, hogy majd ők gépkocsival elviszik a sértettet a kórházba.

A családtagok a férfit beültették a vádlott gépkocsijába, melyben 4 utaztak, de a biztonsági övet senki sem használta.

A vádlott este az autóval Dunaújvárosban a 50 km/h sebesség helyett mintegy 120-133 km/h sebességgel száguldott, és a sebességét az egyik kanyar előtt sem csökkentette. A férfi a kanyarban az eltúlzott sebesség miatt elveszítette az uralmát a gépjármű felett, lesodródott az úttestről és egy lámpaoszlopnak ütközött. Az ütközés következtében az autó kettészakadt, a jármű két utasa az autóból kizuhant. Mindketten olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették. A gépkocsi további utasai 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedtek.

A szakértői vizsgálat megállapította, hogy ha a vádlott a megengedett sebességgel közlekedett volna, úgy a baleset nem következik be.

A vádlott vérében a balesetet követően amfetamint mutattak ki, ami azt jelenti, hogy a vezetés megkezdése előtt a férfi kábítószert fogyasztott, azt azonban igazolni nem lehetett, hogy a baleset időpontjában kábítószer befolyása alatt állt volna.

Az elkövető büntetőjogi felelősségéről a Dunaújvárosi Járásbíróság dönt majd.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !