Jobbik: Debrecenbe ezrével fognak érkezni azok a migránsmunkások, akik elveszik a magyar emberek munkáját

A Jobbik-Konzervatívok parlamenti frakcióvezetője szerint meg kell akadályozni a kormánynak azt a tervét, hogy migránstelepeket, migránsgettókat létesítsen az országban.

Lukács László a debreceni városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján hétfőn azt mondta, a városba tervezett migránsgettóba "számolatlanul fogják behozni azokat az ázsiai migránsmunkásokat keletről, akiknek azt a célt szánták, hogy elvegyék a debreceniek munkáját, hogy alacsonyan tartsák a debreceniek fizetését (...), a betelepítés végső soron azt fogja jelenteni, hogy Debrecennek, ennek a cívis városnak, polgári városnak a kultúráját is veszélyeztetik".

Ez veszélyes, ezt meg kell akadályozni - mondta a frakcióvezető. Jelezte annak érdekében, hogy minderre felhívják az emberek figyelmét, hétfőn táblát helyeznek el a Catl-akkumulátorgyár építkezése mellett, lássák az emberek, hogy "ebbe a városba ezrével fognak érkezni azok a migránsmunkások, akik elveszik a magyar emberek munkáját".

Lukács László hozzátette: csak a Catl kínai akkumulátorgyárba - amelynek szerinte egy küldetése van, hogy "magyar földbe kínai vegyszert tegyenek" -, "legalább ötezer migránsmunkás fog érkezni, akiknek itt minden szolgáltatást meg fognak adni".

A Jobbik-Konzervatívok frakcióvezetője azt mondta, a migránsmunkások betelepítésérők szóló "Orbán-tervet" abba kell hagyni. Pártjuk azon dolgozik, hogy Magyarországon tisztességesen lehessen keresni, hogy migránsmunkások helyett nyugati béreket kapjanak az emberek.

Ha megvalósul az Orbán-terv, és félmillió migránsmunkás érkezik Magyarországra, akkor minden huszadik ember migráns lesz, "ami az ország vesztét  jelenti", ezért el kell állni tőle - hangoztatta a frakcióvezető.

Keresztesy Gergő, a Jobbik-Konzervatívok Hajdú-Bihar vármegyei önkormányzati képviselője szerint a többezer migránsmunkás betelepítése közbiztonsági kockázatot is jelentene Debrecenben. A politikus nyílt társadalmi vitát szorgalmazott az ügyben, és bírálta a város fideszes országgyűlési képviselőit, akik sem az akkumulátorgyárak építése, sem a migránsmunkások betelepítése ellen nem emelték fel a szavukat. (Fotó: Facebook)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !