Huszonöt orosz drón támadta meg az ukrajnai Odessza régió egyik dunai kikötőjét

Huszonöt orosz drón támadta meg az ukrajnai Odessza régió egyik dunai kikötőjét vasárnap kora hajnalban, megrongálva a helyi infrastruktúrát.

A „dunai hajózási infrastruktúrát” ért légicsapásban legalább két polgári személy megsérült – közölte az ukrán déli hadszíntéri parancsnokság a Telegram-fiókján.

Az ukrán légvédelem a 25 iráni gyártású, Sahíd típusú drón közül 22-t lelőtt – közölte a légierő, hozzátéve, hogy a légicsapás három és fél órán át tartott, és a keletkezett tüzet gyorsan eloltották.

A Duna alsó szakasza egyre fontosabb szerepet játszik az ukrán gabonaexportban azóta, hogy az ENSZ és Törökország által tető alá hozott fekete-tengeri gabonaexport-megállapodás júliusban összeomlott.

Egyes ukrán médiabeszámolók szerint robbanások voltak a romániai Galachoz közeli Reni kikötőjében, amely a két jelentős dunai folyami kikötő egyike Ukrajnában.

Mindeközben ideiglenesen felfüggesztették a forgalmat a Krím félszigetet Oroszországgal összekötő hídon – közölte a létesítményt működtető orosz cég vasárnap hajnalban a Telegram-fiókján, anélkül, hogy további információkat adott volna a lépésről.

A Krími hidat az elmúlt hónapokban több légi és tengeri dróntámadás érte. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !