Hidvéghi Balázs: már Lenint idézgeti az európai baloldal, a magyar elvtársaik, Dobrev Klárától Donáth Annáig pedig szemrebbenés nélkül tűrik ezt

Már Lenint idézgeti az európai baloldal, a magyar elvtársaik, Dobrev Klárától Donáth Annáig pedig szemrebbenés nélkül tűrik ezt. Ide jutott az Európai Parlament 2023-ra - írta Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője csütörtökön a közösségi oldalán.

A kormánypárti politikus a Facebook-bejegyzésben közzétett videóban úgy fogalmazott: amikor az ember azt hinné, hogy már nem érheti meglepetés az Európai Parlamentben, akkor hamar rájön, hogy tévedett.

Hidvéghi Balázs közölte: az unió helyzetéről szóló vitában a Zöldek frakcióvezetője, Philippe Lamberts odáig ment, hogy Lenintől idézett. Lenintől, attól az embertől, akinek az eszméi milliók halálát, és felfoghatatlan mennyiségű szenvedést okoztak világszerte - tette hozzá.

A videó bemutatja, ahogy Philippe Lamberts felszólalásában az EP plénuma előtt előbb jelezte, hogy Vlagyimir Iljics Lenint fogja idézni, majd azt mondta: "ahol akarat van, ott megoldás is van".

Hidvéghi Balázs mindezt elképesztő érzéketlenségnek nevezte az áldozatok és a kommunizmust megélt közép-európai népek felé. Itt tart ma az európai baloldal 2023 őszén - jegyezte meg.

A fideszes EP-képviselő hangsúlyozta: amikor jövőre majd szavazunk az EP-választásokon, akkor arról is döntünk, hogy akarunk-e ilyen embereket és a magyarországi baloldali elvtársaikat az Európai Parlamentbe küldeni, vagy nem. (MTI / Fotó: Facebook)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !