Hatalmas balhé volt egy salgótarjáni fodrászatban, pisztoly és vipera is előkerült

A Salgótarjáni Járásbíróság – tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben – 1 év, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki egy 24 éves férfival szemben.

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a salgótarjáni vádlott felfokozott indulati állapotban megjelent egy belvárosi fodrászszalonban, ahol egy korábbi nézeteltérésük miatt egy ott dolgozó férfit szidalmazni kezdett, majd egy teleszkópos bottal, úgynevezett viperával az irányába csapott, azonban nem találta el. Ezt követően dulakodni kezdtek, melynek során mindketten a földre kerültek. A vádlott a dulakodás során orrcsont törést szenvedett. 

A vádlott még a fodrászatban, a padlóról felállva a nála levő övtáskából kihúzott egy pisztolyt és szidalmazta a másik férfit. Mindezeket követően a pisztolyt visszatette az övtáskájába és a viperával a kezében kiment a szalon előtti útszakaszra, ahol egy másik férfit kezdett sértegetni, majd kergetni. A férfi a közelben parkoló gépkocsijába beszállt és annak ajtaját belülről bezárta. Ekkor a vádlott a jármű anyós ülés oldali hátsó sárvédőjébe rúgott, mely a rúgás folytán behorpadt, majd az első szélvédőjére ütött, ami ezáltal részben betört. Mindezek után a vádlott a fodrászat bejárati ajtajának alsó üvegébe is belerúgott, mely ezáltal kitört.

A bíróság döntése jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !