Három embert vert meg egy férfi az esztergomi vasútállomáson

A súlyos testi sértés bűntette és garázdaság vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki a vád szerint az esztergomi vasútállomáson három férfit bántalmazott.

A vádirat szerint 2023. január 10-én az esztergomi  vasútállomás területén a sértett mobiltelefonja, és bankkártyája ismeretlen körülmények között kikerült a birtokából. Azokat röviddel később egy nő találta meg az épület mellett. A nő a talált tárgyakat a jegypénztárban kívánta leadni, azonban azokat az elkövető elkérte tőle. A sértett ezt szóvá tette az elkövetőnek. Miután mindketten kimentek a váróteremből, az elkövető odament a peronon álló sértetthez  és őt könyökkel arcon ütötte. A sértett a földre esett, és 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, a cselekmény alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására.

Az elkövető ezt megelőzően egy másik férfit a váróteremben vállon lökött, és arcul ütött,  mert kérése ellenére sem pénzt, sem cigarettát nem adott neki. A megütött férfi  sérülést nem szenvedett.

Az elkövető a vasútállomás parkolójában egy harmadik férfit is megvert. Az elkövető ezt a férfit arra kérte, vigye őt el valahová a gépkocsival. A sértett ezt megtagadta, ezért a férfi a gépkocsira ráütött. A sértett ekkor a gépjárműből kiszállt, mire az elkövető őt többször ököllel arcon ütötte. A sértett próbált védekezni, a támadót a földre vitte, azonban az elkövető többször térddel megrúgta, majd felállva ismét többször arcon és felsőtesten ütötte.  A bántalmazás következtében sértettnek 8 napon túl gyógyuló, töréses sérülései keletkeztek. 

A vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a letartóztatott férfit börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !