Gépkarabéllyal kísért egy embercsempész határsértőket Röszkénél (videó)

Gépkarabéllyal kísért egy embercsempész határsértőket Röszkénél - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden a rendőrség honlapján.

Azt írták, Röszke térségében péntek reggel 6 óra után figyelt fel a térfigyelő kamerarendszert kezelő operátor egy férfira, aki létrán éppen átmászott Szerbia felől az ideiglenes biztonsági határzár kerítései közötti úgynevezett manőverútra.

A férfi megállt a manőverúton, leemelt a válláról egy gépkarabélyt, és annak fedezetével biztosította, hogy az utána érkező 13 illegális migráns átjusson a határzáron.

Az ORFK hozzátette, a közelben nem voltak a helyszínre irányítható járőrök, mert ugyanabban az időben egy kicsit távolabb két másik illegális migránscsoportot tartóztattak fel.

A csoport átjutását követően a fegyveres "biztosító" a létrán visszamászott Szerbiába, a rendőrök pedig nem sokkal később a határtól mintegy fél kilométerre feltartóztatták és a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz a 13 illegális migránst - áll a közleményben. (MTI / Fotó: police.hu)


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !