Fékezés nélkül ütötte el a gyalogosátkelőhelyen átkelő gyerekeket egy férfi Mezőkövesden

Előkészítő ülésen hozott ítéletet a Mezőkövesdi Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, aki a megállapított tényállás szerint 2021 decemberében Mezőkövesden közlekedett az általa vezetett személygépjárművel, melynek szélvédője le volt fagyva, illetve be volt párásodva.

A vádlott úgy közelítette meg az útszakaszon kijelölt gyalogosátkelőhelyet, hogy nem észlelte az azon balról jobbra, szabályosan átkelni szándékozó három kiskorú sértettet, így részükre nem biztosított áthaladási elsőbbséget sem. A vádlott szabályszegése következtében fékezés nélkül ütötte el a gyalogosátkelőhelyen átkelő sértetteket. A baleset következtében az egyik kiskorú sértett maradandó fogyatékosságot eredményező sérülést, míg a másik két sérült könnyű sérüléseket szenvedett el.

A vádlott az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Vele szemben a bíróság közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt 360 000 forint pénzbüntetést szabott ki és őt 1 évi időtartamra eltiltotta a közúti járművezetéstől. 

Az ítélet nem jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !