Fegyveres rablási kísérlet Nagykanizsán - 1 000 000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya fegyveres rablás bűntett kísérletének gyanúja miatt indított nyomozást egy ismeretlen elkövető ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján a képen látható fiatal férfi gyanúsítható azzal, hogy 2023. március 8-án 19 óra 1 perckor bement Nagykanizsán, a Csengery úton lévő dohányboltba és egy fegyvernek látszó tárggyal a kezében, a bevétel átadására kényszerítette az ott dolgozó eladót. Az ismeretlen személy végül üres kézzel menekült el az üzletből, mivel az alkalmazott elmondta neki, hogy már megnyomta a pánikgombot. A feltételezett elkövetőről az üzlet biztonsági kamerája felvételt készített.

Az ügyben a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője a büntetőeljárásban a korábban kitűzött ötszázezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki, amelynek összegét egymillió forintra módosította.

A nyomravezető díj összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !