Éveken keresztül a határ közelében végzett jogosulatlan pénzváltást egy 74 éves és egy 56 éves kisszállási lakos

Még 2023. január elején kaptak a vármegyei rendőr-főkapitányság munkatársai egy fülest, mely szerint egy határ menti bolt parkolójában eurót lehet forintra váltani és fordítva. Mivel a tevékenység speciális engedélyek nélkül jogellenes, a történtek tisztázása érdekében nyomozást rendeltek el.

Kiderült, hogy a parkolóban napi rendszerességgel jelenik meg két autó, amelyeknek a sofőrjei órákon keresztül türelmesen várják azokat a kuncsaftokat, akik a külföldi fizetőeszközeiket forintra akarják váltani. A nyomozók az adatgyűjtés mellett megfigyelés segítségével gyűjtötték össze a terhelő bizonyítékokat, majd jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntettének megalapozott gyanúja miatt kihallgattak egy 74 éves és egy 56 éves kisszállási lakost, akik az eljárás során szabadlábon védekezhettek.

A főkapitányság munkatársai a bűncselekmény vizsgálatát a napokban befejezték. A feltételezett tettesek ellen vádemelést javasolnak, ezért az iratokat átadták az ügyészségnek. 

Bizonyos pénzügyi tevékenységek, szolgáltatások – kölcsön, pénzváltás, tőzsdei tevékenység stb. – üzletszerűen csupán a Magyar Nemzeti Bank engedélye alapján végezhetőek. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !