Elrabolt, begyógyszerezett és megerőszakolt egy diáklányt egy mentős

Az 54 éves szlovák mentőst, aki a rendőrség szerint elrabolta a Színművészeti Egyetem 22 éves hallgatóját, Soňát, hivatalosan is meggyanúsították - értesült több, egymástól független forrásból a Joj TV.

A televízió szerint a férfit különösen súlyos módon elkövetett nemi erőszakkal gyanúsítják, amiért 15 évig terjedő börtönt is kiszabhatnak. Az elkövetkező órák arról szólhatnak, hogy ismét kihallgatják, immár gyanúsítottként - közölte Joj TV.

Ivo P.-t a Pezinská Baba síközpont közelében vette őrizetbe a rendőrség különleges egysége. Egy fehér Škoda Fabiát vezetett, melyet azóta szakértői vizsgálatra lefoglaltak. Ez lehetett az az autó, melyen a fiatal Soňát elrabolta otthona közeléből egy héttel ezelőtt, vasárnap hajnalban - írta a Paraméter. A fiatal nőt az eltűnése előtt utoljára hajnali 3:40-kor látták leszállni a ligetfalui Záporožská utcában, kb. 150 méterre az otthonától. A rendőrség az eltűnését követő bejelentés után azonnal keresni kezdte, és hétfőn reggel fél hétkor találták meg Ligetfalun, az Antolská utcában lévő kórház közelében.

A férfit az őrizetbe vétele után elvitték a munkahelyére is, Vajnory városrész mentőállomására, ahol átnézték a szekrényét és kihallgatták a kollégáit is. Kiderült, hogy az állomásról - nem először - nagyobb mennyiségű gyógyszer, konkrétabban diazepam, illetve ópiátok is. Ezt használhatta az elkövető az elrabolt Soňa esetében is, akiről a kórházba szállítását követően derült ki, hogy begyógyszerezhették. Az ellopott gyógyszerből találtak a szekrényében is.

Az őrizetbe vételét követő napon a férfit elvitték a szülői házába, a pozsonyi Kolibára. Az egyik verzió szerint a férfi itt tarthatta fogva a fiatal nőt. Mintegy félórát töltöttek ott, a férfi rejtőzködött a kamerák elől. A Markízának az egyik szomszéd úgy nyilatkozott, hogy a férfi már rég nem lakott ott, mióta összeveszett az apjával.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !