Drogtúladagolásban halt meg egy egyéves gyermek a bölcsődében

Nagyjából tíz kilogramm kábítószert találtak a padló alá rejtve abban a New York-i bölcsődében, ahol fentaniltúladagolásban halt meg egy egyéves kisfiú – közölte a helyi rendőrségre hivatkozva az RTL. A bölcsődében három másik kisgyerek lett rosszul, és került kórházba, miután kábítószer került a szervezetükbe. Nekik Narcant – a túladagoltak felélesztésére használt gyógyszert – kellett adni.

A hatóságok közlése szerint a gyerekek belélegezték a drogot, amit az alvószobába rejtettek el a bölcsődét üzemelő emberek. A kisfiú halálát okozó kábítószer az alatt a matrac alatt volt, amin a gyerekek aludtak.

A Divino Nino bölcsőde és albérlője ellen több droggal kapcsolatos vádat emeltek a szövetségi hatóságok, miután a bölcsi drogelosztó központként üzemelt. A vádlottak életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphatnak. Emellett New York állam hatóságai egyebek mellett emberölés és gyermek veszélyeztetése miatt indítottak eljárást ellenük.

A hatóságok keresik a bölcsi tulajdonosának férjét is, akiről videó készült, ahogy több teli bevásárlószatyrot visz el az épületből, miután a gyerekek rosszul lettek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !