Drámai életmentés zajlott egy focimeccsen Komárom-Esztergom vármegyében

Focimeccs közben lett rosszul az a 40 év körüli játékos, akihez tegnap délután Komárom-Esztergom vármegyébe kérték a mentők gyors segítségét. A férfi mellkasi fájdalomra panaszkodott, majd játék közben hirtelen összeesett. Csapattársai azonnal a beteg segítségére siettek, mentőt hívtak, majd a telefonos utasítások szerint megvizsgálták, de a focista már nem lélegzett. 

A mentásirányító azonnal több egységet, köztük mentőhelikoptert is riasztott, miközben instrukciói alapján a bejelentők rögtön megkezdték az újraélesztést, amihez a pályán kihelyezett félautomata defibrillátort is használták. A játékosok egymást váltva küzdöttek csapattársuk életéért, amihez a szurkolók közül egy szabadnapos ápoló is csatlakozott. 

"Bajtársaink perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül sikerre vezetett és a férfit kritikus állapotban, légi úton szállítottak kórházba a mentők. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!" - közölte az Országos Mentőszolgálat

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !