Az LMP "üres orbánozás" helyett ügyeket képviselne, Kanász-Nagy Máté beleszállt az ellenzékbe

Az LMP markáns alternatívát kíván mutatni az Országgyűlés őszi ülésszakjában mind a kormánypárti, mind az ellenzéki politikával szemben - mondta Kanász-Nagy Máté, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese hétfői sajtótájékoztatóján.

Kanász-Nagy Máté bírálta a többi ellenzéki pártot, amelyekre szerinte a választások óta csupán "a jelzők halmozása, ökölrázás" a jellemző, és nem ügyeket képviselnek. Emellett nem tudnak kiszabadulni a választási vereség egyik fő okát jelentő "egyneműsítő" politikából sem - mondta.

Az LMP "üres orbánozás" helyett ügyeket képviselne, hisztéria helyett józanságot, gyűlölet helyett megértést kínál elérni a közéletben - jelentette ki, hozzátéve: ezért a párt tartalmi politizálást és mérsékelt hangnemet ajánl.

A politikus azt is mondta, hogy a parlament intézményét arra fogják használni, amire való: beviszik javaslataikat és képviselik a magyar embereket. Akkor is ezt teszik majd, ha a fideszes többség egyetlen indítványukat sem támogatja.

A környezetvédelmi intézményrendszer megerősítésének szükségességéről fognak beszélni, és arról: meg kell akadályozni, hogy az ország "akkumulátorgyarmattá" váljon. A szociális dolgozókat és a közalkalmazottakat is képviselni kívánják - közölte a frakcióvezető-helyettes. Jelezte: mindehhez forrásul a progresszív adórendszer bevezetését és a nagyvállalati társasági adó emelését fogják javasolni. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !