A kapzsisága okozta a betörő vesztét

Egy kecskeméti pékség alkalmazottja értesítette a rendőröket 2023. szeptember 10-én reggel arról, hogy visszatart egy tolvajt a munkahelyén. 

A történet előzménye, hogy a péknek a szomszédos épületben lévő irodában akadt dolga hajnalban, és a legnagyobb meglepetésére szembe találta magát egy idegennel. Nagyon meglepődött, és mire reagálni tudott volna, az ismeretlen behatoló elszaladt. Ám nem üres kézzel távozott, magával vitte az alkalmazott kabátját, benne közel 800 ezer forint értékű euróval. A jelentős kár ellenére a sértett mégsem hívta rögtön a rendőröket, hanem folytatta a munkát - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Három órával később úgy döntött, hogy pihen, és ismét az irodába ment. Amikor belépett, újabb kellemetlen meglepetés érte: a sarokból egy szempár nézett vele farkasszemet. A tekintete ismerős volt, ugyanis nem sokkal korábban ugyanez a férfi járt a szobában. Akkor meglépett a tolvaj, de a pék ezúttal felkészültebb volt, és nem hagyta, hogy elfusson, elé állt. Kollégája közben értesítette a rendőröket, akik gyorsan a helyszínre vonultak.

 A nyomozók előállították és őrizetbe vették a 29 éves férfit. Gyanúsítottként hallgatták ki lopás elkövetéséért, az elvitt értékek egy részét megtalálták, és visszaadták a tulajdonosának.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !