A "három csapás" alkalmazásával ítélték életfogytig tartó szabadságvesztésre a többszörös visszaeső erőszakos férfit

Emberölés bűntettének kísérlete miatt jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla egy többszörösen visszaesőnek minősülő férfit, aki ollóval támadott meg egy embert - közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség az MTI-vel.

A döntéssel a táblabíróság - egyetértve a fellebbviteli főügyészség álláspontjával - helybenhagyta az első fokon eljáró Győri Törvényszék határozatát.

A bíróság megállapította, hogy a férfi a fegyházbüntetésből legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

A férfit a "három csapás" alkalmazásával ítélték életfogytig tartó szabadságvesztésre, mert cselekménye személy elleni erőszakos bűncselekménynek minősül és ilyen jellegű bűncselekmények miatt 2018 novemberében és 2020 szeptemberében is elítélték már. A törvény értelmében erőszakos többszörös visszaesőnek minősül.

Az ítélet szerint a férfi azért érkezett Győrbe, hogy kések, ollók köszörülésével pénzt keressen.

Az egyik lakóházba nem engedték be, ezért a bejárati ajtót berúgva ment be.

Egy idősebb lakó távozásra szólította fel és testével elzárta a lépcsőfeljáró felé vezető utat.

Dulakodás alakult ki közöttük és a támadó megfenyegette, többször megütötte, majd egy nyolc centiméter pengehosszúságú ollóval megszúrta a lakót.

A dulakodást meghallották a sértett családtagjai, oda siettek, amire a támadó elmenekült.

A bántalmazás következtében a sértett mellkasát két szúrás érte, a sérülések nyolc napon belül gyógyultak. A súlyosabb következmény a szerencsének és a sértett eredményes védekezésének volt köszönhető - írta a fellebbviteli főügyészség a közleményben.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !