A DK szerint kudarcba fulladt az áremelések és a megszorítások politikája, reagált a Fidesz

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint mára egyértelmű, hogy kudarcba fulladt az áremelések és a megszorítások politikája - közölte az ellenzéki párt országgyűlési képviselője, szóvivője szerdán.

Barkóczi Balázs a DK Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón úgy értékelt, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) "riasztó" jelentést tett közzé a kiskereskedelmi forgalomról; a számokból egyértelmű, hogy a megszorítások és az orbáni infláció irtózatos rombolást végzett a családok költségvetésében, ugyanis 7,6 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom.

Az embereknek sokkal kevesebb pénzük van bevásárolni és tankolni - tette hozzá.

Az ellenzéki politikus szerint azzal, hogy a kormány a családokkal és a magyar vállalkozásokkal fizettette meg az elhibázott orbáni gazdaságpolitika árát, recesszióba lökte a magyar gazdaságot és visszavetette a boltok forgalmát is.

Közölte, ismételten beigazolódott, amire a DK árnyékkormánya hónapokkal ezelőtt figyelmeztette a kormányt, miszerint ha nem törik le az Európa-rekorder orbáni inflációt, akkor az kiüríti a családi kasszákat, ez pedig a kiskereskedelmi forgalom visszaesését és súlyos gazdasági recessziót fog okozni.

Barkóczi Balázs azt mondta, Magyarország csak akkor fog kitörni a válságból, ha a megszorítások helyett inkább a családok és a magyar vállalkozások kapnak támogatást.

A Dobrev Klára vezette árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. "Le fogjuk törni az orbáni inflációt, és nem az árakat, hanem a béreket és a nyugdíjakat fogjuk emelni" - hangoztatta.

A családok megélhetésére Gyurcsányék háborúpártisága veszélyes  - közölte a Fidesz szerdán az MTI-vel Barkóczi Balázs nyilatkozatára reagálva.

A nagyobbik kormánypárt közleményében azt írta: az inflációt és az áremelkedéseket a háború, a brüsszeli szankciók és a multik nyerészkedése okozza.

Úgy fogalmaztak: "A dollárbaloldal pedig háborúpárti és szankciópárti, ha rajtuk múlna, akkor Magyarországot is háborúba és gazdasági válságba sodornák".

"A dollárbaloldallal" ellentétben a kormány háborúellenes, szankcióellenes intézkedések sorozatával védi a családokat és csökkenti az inflációt - olvasható a Fidesz közleményében. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !