A DK szerint az Orbán-kormány súlyos, veszélyes lépést tett

Súlyosnak és veszélyesnek tartja a Demokratikus Koalíció (DK) politikusa, hogy a kormány tömegesen engedi el az elítélt embercsempészeket, és ezzel azt kockáztatja, hogy kizárják Magyarországot a schengeni övezetből.

Mustó Géza a DK Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón közölte, az embercsempészek tömeges szabadon engedésével az Orbán-kormány súlyos, veszélyes lépést tett. Nem véletlen, hogy Ausztria már bevezette a határellenőrzést a magyar határon - jegyezte meg.

Ha Orbán Viktor kormánya még több embercsempészt engedi ki a börtönökből, azt kockáztatatja, hogy kizárják Magyarországot a schengeni övezetből - hangoztatta.

Az ellenzéki politikus azt mondta, a Dobrev Klára (DK) vezette árnyékkormány végre egyenes válaszokat vár az Orbán-kormánytól. Miért vállalják azt a kockázatot, hogy a szabadon engedett embercsempészek folytatni fogják az illegális bevándorlók Magyarországra szállítását? Még hány embercsempészt, hány bűnözőt akarnak szabadon engedni? Nem félnek attól, hogy az elítélt embercsempészek tömeges elengedése miatt felfüggesztik Magyarország schengeni tagságát, vagyis megszűnik a magyarok szabad utazása az EU-ban? - sorolta kérdéseit.

Mustó Géza kijelentette: "a Dobrev Klára vezette szociáldemokrata árnyékkormány meg fogja védeni a magyarokat minden elítélt bűnözőtől és vissza fogja szerezni hazánk nemzetközi megbecsülését".

Ha Gyurcsányékon múlna, a magyar városok már tele lennének migránsokkal - közölte a Fidesz kedden az MTI-vel a Mustó Géza nyilatkozatára reagálva.

A nagyobbik kormánypárt közleményében azt írták: Magyarország 2015 óta saját erőből védi a migrációtól a magyar határt, és fizette éveken át az illegális migráció szervezésével lebukott embercsempészek ellátását a magyar börtönökben.

Sem az illegális migránsoknak, sem az embercsempészeknek nincs Magyarországon helye - szögezték le.

Úgy fogalmaztak: ha Gyurcsányékon múlna, akkor a magyar városok már tele lennének a migránsok és az embercsempészek tömegével.

A baloldal bevándorláspárti, végre akarja hajtani Brüsszel és a Soros-hálózat megrendelését, hogy hazánkból is bevándorlóországot csináljanak - áll a közleményben.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !