2000 ecstasy tablettát hozott be Magyarországra a magyar-román páros

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) pécsi egysége egy két évvel ezelőtt indult kábítószerkereskedők elleni nyomozásban újabb külföldi szálakra bukkant. Az információkat megosztva a német kollégákkal, a Cloppenburg/Vechtai Rendőrkapitányság munkatársai augusztus utolsó napján lecsaptak a dílerekre.

A KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály pécsi osztálya a Barcsi Rendőrkapitányság járőreivel közösen fogott el még 2021 nyarán Barcs közelében egy Németországban élő magyar-román párost.

A férfi és a nő autójukban 2000 ecstasy tablettát hozott be hazánkba, hogy azt tovább értékesítsék. A rajtaütésnek köszönhetően azonban erre már nem került sor. A párossal szemben tavaly tavasszal be is fejezte a nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda, és vádemelési javaslattal küldte meg az ügy iratait a Somogy Vármegyei Főügyészségnek. 

Nem sokkal később a bíróság el is ítélte őket. Mindketten fegyházban letöltendő 5 év szabadságvesztést kaptak, és 5 év közügyektől eltiltást. 

Miközben a magyar férfivel és román élettársával szemben befejeződött az eljárás, a KR NNI pécsi nyomozói ettől az ügytől elkülönítve elkezdték feltérképezni a páros németországi beszerzési forrását. Kiderült, hogy egy harmincas évei elején járó, szintén Németországban élő magyar férfitől szerezte be a duó a kábítószert.

A magyar nyomozók az általuk összegyűjtött információkat és bizonyítékokat megosztották német kollégáikkal, akik ezek alapján azonosították a férfit, illetve két másik társát, akik szintén tagjai voltak a drogbiznisznek. 2023. augusztus 31-én akciót szerveztek elfogásukra, és kora reggel rajtuk ütöttek. Egyszerre öt ingatlanban tartottak kutatásokat: Emstek, Cloppenburg, Großenkneten, Borkum és Oldenburg területén, ahol elfogták a három gyanúsítottat is. Összesen közel 1500 ecstasy tablettát, mintegy 300 gramm marihuánát és kisebb mennyiségben kokaint is találtak. A 31 és 36 év közötti emsteki, alhorni és cloppenburgi férfiakat kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják. Az eljárást a német hatóságok folytatják, továbbra is szoros együttműködésben a KR NNI-vel. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !