Zelenszkij tanácsadója szerint, ha Ukrajna veszít, más országok is késztetést éreznek majd, hogy megtámadják szomszédjaikat

A nemzetközi jogrend csak akkor nem sérül, ha Ukrajna győz a mostani háborúban, ha ez nem így lesz, más országok is késztetést éreznek majd, hogy megtámadják szomszédjaikat – véli Mihajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egyik legbefolyásosabb tanácsadója.

Podoljak X-oldalán osztotta meg gondolatait: azt írja, hogy csak akkor nem sérül a nemzetközi jogbiztonság, béke és területi szuverenitás, ha Oroszország inváziója totális kudarcot mond.

„Ez lesz a legjobb tanulság mindenkinek, aki gondolkozik azon, hogy megtámadja a szomszédját” – írja Podoljak.

Erre hivatkozva a Portfolio szerint Podoljak még több fegyvert kér Ukrajnának, szerinte ez a „legkisebb áldozat a világbékéért.”

„Az alternatíva destabilizáció, káosz és dominóhatás. Az eredmény a globális gazdaság destabilizációja és háború lesz a világ egyes részein, olyan helyeken, ahol ma még szerencsések az emberek és békében élnek” – véli Podoljak.

Hozzáteszi: az, aki tárgyalni akar „az agresszorral,” vagyis Oroszországgal, „szó szerint lábon lövi magát,” aki pedig ezt támogatja, az „meghúzza az elsütőt.”

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !