Zelenszkij: minden ukránnak háborúban kell állnia, és nem a kocsmákban buliznia

Jelenleg Ukrajna hadiállapotban van, és mindazoknak, akik nem harcolnak a fronton, kifejezetten a hadsereget kell segíteniük – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Facebook-oldalán közzétett nyilatkozatában.

Zelenszkij kifejtette: „A frontvonalból érkező katonák, akik a hátországi városokba érkeznek, megérdemlik, hogy lássák és érezzék, hogy ezek a hátország városai. Hogy az ott élő emberek nem felejtik, hogy a fronton katonák vannak, hogy katonáink itt vannak, Donyeck megyében és más frontokon Ukrajnáért harcolnak, életüket adják Ukrajnáért.”

Az elnök szerint a szabadságot és a függetlenséget nem valakik harcolják ki a fronton: ez mindazok közös nemzeti ügye, akik a győzelemért küzdenek és dolgoznak. „Mindenki háborúban áll. Ukrajna háborúban áll. És aki nem harcol a fronton, annak segítenie kell a harcot. És nem bárokban, nem klubokban, nem az utcán száguldozva vagy valamilyen luxusfogyasztással, hanem a katonák teljes, konkrét segítésével. Ez a minimum” – hangsúlyozta.

Az államfő kiemelte, hogy „az ország minden adrenalinjának, az ország minden érzelmének, az ország minden erejének ott kell lennie az államért vívott harcokban”. „Ukrajna érdekében – ez a fő elv. Bármi más érdekében vagy saját érdekünkben – majd később, ha győzünk. Most – a védelem. Most háború van” – zárta magvas gondolatait Volodimir Zelenszkij. (Kárpát.in.ua)