Zaharova: Oroszország nem hagyja válasz nélkül az ukrán dróntámadásokat

Oroszország nem hagyja válasz nélkül az ukrán dróntámadásokat és nem fog szemet hunyni afölött sem, hogy a nyugati hírszerző szolgálatok milyen szerepet játszanak bennük - szögezte le Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője szerdán kiadott nyilatkozatában.

Kilátásba helyezte, hogy az orosz fegyveres erők, amelyek kulcsfontosságú szerepet játszanak Ukrajna "nácitlanításában és demilitarizálásában" nem fogják válasz nélkül hagyni a polgári célpontokra mért dróncsapásokra.

Az orosz légvédelem szerdára virradóra az orosz fővárosban és környékén három repülőgép típusú ukrán drónt lőtt le, később Kurszk megye légterében pedig további kettőt, a szmolenszkaja katonai reptér közelében, és további egyet pedig a belgorodi régióban.

Arra is reagált Zaharova, hogy az orosz légierő kedd éjjel harci gépeket indított, miután két amerikai MQ-9 Reaper felderítő és csapásmérő drónt és egy török gyártmányú TV2 Bayraktar operatív-taktikai drónt észleltek a Fekete-tenger felett, a Krím térségében.

"Nem szándékozunk figyelmen kívül hagyni azt a szerepet, amelyet a nyugati országok különleges szolgálatai játszanak ezekben bűncselekményekben, az ukrán neonáciknak olyan hírszerzési információkat szolgáltatva, amelyek segítenek az ilyen drónok útvonalának tervezésében" - írta a szóvivő.

Az Ukrajnával határos orosz régiók és az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek több településéről jelentettek a helyi hatóságok ukrán tüzérségi és dróntámadást. A Belgorod megyei Lavi község szanatóriumában reggel három civil életét vesztette, amikor egy ukrán kvadrokopter gránátot dobott le rájuk.  (MTI / Fotó: Getty Images)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !